U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded fries Toscan Stew

25 min voorbereiden + 15 min bereidingstijd
2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs (600 g)
  • 500 g rundersukade
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 75 g wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 100 ml stevige rode wijn, bijv. Chianti
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 ml vleesbouillon
  • 3 el truffelmayonaise
  • 25 g rucola
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Snijd de rundersukade in blokjes. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Hak de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in boogjes.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij 3 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de wijn in de pan. Voeg de gepelde tomaten met de rozemarijn toe en druk de tomaten met een spatel klein. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag. Voeg het vlees toe en laat afgedekt in minstens 2 uur zachtjes gaar stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de Wavy friet op een schaal of 4 borden. Verdeel er het stoofvlees over. Spuit of schep er dotjes truffelmayonaise op. Bestrooi met de rucola en Parmezaanse kaas.
  • Uit Toscane komt deze heerlijke vleesstoof met stevige rode wijn en rozemarijn. Perfect voor loaded fries met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.
  • Tip: Voeg voor een pikante stoof 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) toe.

Benodigd product

Benodigd product: Wavy Blends Garlic & Herbs

Voedingswaarden per persoon

  • 725 kcal
  • 41 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 35 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen